Voedingsadvies


Voedselallergie is niet alleen iets vervelends, het zorgt ook voor een levenslange belasting van het immuunsysteem. Het immuunsysteem zou zich immers beter bezighouden met de bescherming tegen infecties en ontstaan van kankercellen. Echter vele mensen beseffen niet dat ze lijden aan een (lichte vorm van) voedselallergie. Allergieën zijn bovendien een expressie van disbalans tussen lichaam en geest. Welke maatregelen kun je nemen om de balans te herstellen?

 

Ouder worden zonder problemen:Prestatieverlies, achteruitgang van geheugen en concentratie, psychische verwardheid, fysische beperktheid en andere ouderdomsverschijnselen kunnen orthomoleculair voorkomen of sterk afgeremd worden. Verkeerde voeding leidt onvermijdelijk tot slechte prestaties. Eenzijdig en geraffineerd eten leiden tot hormonale stoornissen. Moeheid en tekort aan vitaliteit zijn te wijten aan energietekort en verzuurde weefsels. Een verstoorde spoorelementenbalans, lood en zware metalen belasting, voedseladditieven, geraffineerde koolhydraten leiden tot een disbalans in het ouderwordende lichaam.

 

Breedspectrum preventiestrategie:

Om een optimale gezondheid te behouden of te verkrijgen en een doeltreffende preventiestrategie toe te passen, kan naast de orthotarische voeding en de basissuppletie een aantal breedspectrum orthoceuticals worden ingezet. Dit zijn supplementen die een gunstig effect hebben op meerdere lichaamsfuncties en heel het metabolisme beïnvloeden. Zij voorkomen niet één bepaald ziektebeeld, maar alle degeneratieziekten. Voorbeelden van dergelijke breedspectrum orthoceuticals zijn vitamine D, vitamine K, coënzym Q10, L-carnitine, alfa-liponzuur, probiotica, spijsverteringsenzymen, …

Ook hier ligt de nadruk op de praktische adviezen: welk product? welke vorm? welke dosis? …

Contacteer ons


Uw bericht werd goed verzonden
Er ging iets mis tijdens het verzenden van uw bericht. Probeer nogmaals.
Neem gerust contact met me op

Heeft u het gevoel dat ik u kan helpen? Wil je graag een ziektebeeld of probleem afstemmen en bekijken of orthomoleculaire geneeskunde een oplossing kan bieden voor u? Ik ontvang u graag in mijn praktijk.

Contact details
Biezestraat 32
B-9220 Hamme

timmy.carle@gmail.com
00 32 52.200.111