Bodywork


Bodywork

Een bodyworksessie start ik altijd met de woorden: Je lichaam is een materialisatie van je gedachten.

Deze zijn al dan niet emotioneel of mentaal verbonden aan een ervaring. De overtuiging van de mens is vaak dat gedane zaken echt gedaan zijn omdat ze verleden tijd zijn.
Voor ons lichaam bestaat het concept tijd niet. Tijd is een concept dat we als mensen afgesproken hebben maar in de natuur vind m’n nu eenmaal geen “Oerklok” die dit onderbouwt.
Dat wil zeggen dat je lichaam ervaringen (positieve of negatieve) constant kan (her)beleven of herinneren, waardoor deze ervaringen niet toen maar nu gebeuren.

In de traditionele Chinese geneeskunde is de relatie tussen organen en emoties of gedachten meer gekend bv: Je longen dienen niet enkel om je lichaam zuurstof te doen opnemen maar helpen je ook je verdriet en schuldgevoel te verwerken.
Als je dit puur als leek zou observeren herkennen we allemaal dat iemand die huilt heel anders ademt dan dat hij net de lotto gewonnen heeft.
Hoe vaker en hoe langer we in een bepaalde emotionele of mentale staat blijven des meer te meer zal dit een inpakt hebben op je fysieke vorm.

Bodywork helpt je erbij om jezelf echt te leren kennen. Het is vaak zo dat mensen veronderstellen bepaalde conflicten echt achter zich gelaten hebben maar in realiteit laat je lichaam voelen dat je nog steeds uit die pijn van toen reageert.
Dit lijdt tot fysieke en mentale problemen, maar ik ga er liever vanuit dat je lichaam je vooral wil helpen om ‘echt’ te leven.
Ik geloof dat mensen zichzelf het beste kennen en als m’n de vraag stelt: Wat zou je het beste helpen op dit moment, zij vaak het antwoord zelf weten.
Het probleem is dat we onszelf minder gaan vertrouwen zijn en dus ook niet meer vertrouwen op de intelligentie van ons lichaam.

Bodywork helpt me erbij om mensen hun ware kracht en potentieel terug te leren kennen en dit als leider te gebruiken van hun gezondheid.  

Contacteer ons


Uw bericht werd goed verzonden
Er ging iets mis tijdens het verzenden van uw bericht. Probeer nogmaals.
Neem gerust contact met me op

Heeft u het gevoel dat ik u kan helpen? Wil je graag een ziektebeeld of probleem afstemmen en bekijken of orthomoleculaire geneeskunde een oplossing kan bieden voor u? Ik ontvang u graag in mijn praktijk.

Contact details
Biezestraat 32
B-9220 Hamme

timmy.carle@gmail.com
00 32 52.200.111